Toespraak voor 4e Musketiers

PTJ_7897

Wat ben je een boven-nemer of een onder-nemer?

PTJ_7890

Mooi om zoveel jonge ondernemers met een missie toe te kunnen spreken.

oktober_2013_7

Een karakterweekend van de 4e Musketier in de Ardennen, door ijskoud water baggeren, dan heb je wel karakter.

Wacht niet langer 4M event

De oprichter van de 4e Musketier, Henk Stoorvogel, één van mijn helden!

Artikel CIP : http://www.cip.nl/god/januari-2016/54162-god-heeft-van-mij-een-visionair-gemaakt 

 

“God heeft van mij een visionair gemaakt”

 Jan van den Bosch was afgelopen zaterdag te gast bij het 4M Event in Zwolle. De presentator en ondernemer vertelde over succesvol ondernemen samen met God.

“Als je met God wilt ondernemen, ben je eigenlijk een bovennemer. Je haalt je wijsheid, inzicht en ideeën bij God vandaan. Zo heb ik het al die tijd gedaan. Ik kwam van Cambrigde en ik ging naar de EO afdeling jongerenprogramma’s. Mensen keken erg meewarig naar de EO. Op die manier hebben we als een ondernemer de EO-Jongerendag opgezet. God heeft van mij een visionair gemaakt en Hij heeft steeds wijsheid en ideeën aan mij toegevoegd.”

“Als je met God wilt ondernemen, ben je eigenlijk een bovennemer, je haalt je wijsheid, inzicht en ideeën bij God vandaan”

Hoop

“In mijn werk heb ik altijd hoop willen brengen. Een grote inspiratiebron hiervoor was moeder Theresa, die ik ooit ontmoette en interviewde. Het doordrong me ervan dat ik Gods gerechtigheid en hoop moest brengen in het seculariserende Nederland, maar ook daarbuiten.”

Jan legt uit hoe hij gerechtigheid bracht in Thailand. “Ik maakte een serie over kinderprostitutie in Azië, in een groot bordeel in Bangkok. We gingen met basketbalpetjes op ons hoofd en een verborgen camera naar binnen. Zij leidden ons naar jonge meisjes in een badpak. Voor honderd euro konden we met drie Hollandse mannen het kamer van een klein meisje binnen. Ze zat bang in een hoekje, omdat ze dacht dat we andere plannen hadden. Dat maakte mij zo ongelofelijk kwaad! Ik zag het enorme leed.”

“Ik ben miljonair, dat geef ik toe. Maar het gaat in de basis niet om geld, het gaat erom dat je het verschil kunt maken”

“Later op straat zag ik een lange man met aan elke hand een meisje. Hij zag dat ik het filmde en zei: ‘Als jullie dit uitzenden, maken jullie mijn hele bedrijf en mijn hele leven kapot.’ Ik zag zijn dure horloge en zei: ‘Als je mij 75.000 gulden geeft, knip ik het er uit. Hij betaalde mij dat bedrag, waarmee ik vervolgens veel van de meisjes kon helpen. Daarmee werd de basis van mijn ondernemerschap gelegd.”

“Ik ben miljonair, dat geef ik toe. Maar het gaat in de basis niet om geld, het gaat erom dat je het verschil kunt maken. Het gaat erom dat je je met God kunt verwonderen. Zondag interviewde ik iemand die elektronische gadgets ontwikkelde. Daar kan ik echt verwonderd over zijn. Ondernemen met God is vooral bovennemen. Als je het met God doet, zal het je veel verder brengen.”

 

Op het jaarlijkse event op zaterdag 16 januari 2016 van de 4e Musketier, , een beweging waar ik mij hartelijk mee verbonden voel, mocht ik spreken over ondernemerschap. 5.000 enthousiaste jongemannen waren aanwezig en het was een super mooie ontmoeting. Overigens was ik de enige Musketier met stropdas. 🙂 Een verslag van mijn toespraak vindt je onder de foto's.