Thierno…

Thierno

Lees hier het verhaal van Thierno zelf!

Mijn naam is Thierno en ik kom uit Guinee. Ik wil jullie graag een verhaal vertellen over een man, een voetballer. Deze jonge man was sterk en fit. Hij speelde als verdediger voor een voetbalteam in zijn dorp. Maar toen kreeg hij een vreselijke aandoening en er was geen zicht op genezing. Elk woord dat ik vandaag schrijf is een bewijs van een happy end maar ik zal de afgelopen vijf jaar nooit meer vergeten. Het verhaal gaat namelijk over mij.

Het begon als een kleine tumor op mijn gezicht. Naarmate het groeide, nam ook de pijn toe. Een paar maanden later was ik niet meer in staat om te voetballen. Mijn moeder probeerde zo goed mogelijk voor mij te zorgen. Ze nam me mee naar artsen met traditionele genezingsmethodes en zij probeerden allerlei soorten behandelingen. Niets werkte. De tumor werd elke maand groter en groter. Mijn moeder begon alle hoop te verliezen dat ik ooit genezen kon worden.

Maar toen kwam Mercy Ships en ze zeiden dat ze mij konden helpen.

De sfeer aan boord van de Africa Mercy is prettig en vol liefde. De artsen en verpleegkundigen zorgden zo goed voor mij. Ik was elke dag comfortabel en blij in mijn bed in de verpleegzaal. Ik heb gewoon niet genoeg woorden om te beschrijven hoe dankbaar ik ben voor de artsen die zo kundig zijn geweest om zo`n grote tumor te verwijderen. Het was ook riskant. Ik ben God dankbaar dat Hij ze gestuurd heeft en dat mijn operatie heeft mogen gebeuren. Ik zal Mercy Ships nooit vergeten. Vandaag ben ik gezond door de genade van God.

Ik ben ook blij dat de overheid Mercy Ships heeft uitgenodigd. Ik ben niet de enige uit Guinee die geholpen is met een gratis operatie. Er zijn zoveel mensen uit Guinee die ernstig ziek waren en nu weer beter zijn geworden door de hulp van Mercy Ships. Ik zou graag alle bemanningsleden aan boord willen bedanken, in het bijzonder Dr. Gary, die zoveel moeite in mijn operatie heeft gestoken.

Moge God deze organisatie beschermen en mijn land en landgenoten zegenen. Amen!

Thierno is één van de vele jonge Afrikanen die door gebrek of het ontbreken van medische hulp een tumor ontwikkelen. Doordat deze tumors, die in het begin erg klein zijn, niet behandeld worden, komt uiteindelijk iemand als Thierno in een levensbedreigende situatie. Thierno kwam aan boord van de Africa Mercy met de hoop dat hij mogelijk geholpen zou kunnen worden. Elke operatie van deze orde is een afweging tussen leven en dood. Het toegewijde team van vrijwilligers bestaande uit uiterst deskundige chirurgen en verplegers, durfde in geloof de enorme uitdaging aan te gaan om Thierno te opereren. Het resultaat is dat Thierno weer een menswaardig bestaan heeft.