Thailand reis

Ontvangst op de luchthaven door de meisjes van het New Life Center. Zoals altijd met een bloemenkrans.

Het New Life Center in het Noorden van Thailand… Hier worden meisjes opgevangen die gevaar lopen om in de prostitutie terecht te komen of kindprostituee zijn geweest. Al 15 jaar ben ik verbonden met dit project, geweldig om het te kunnen steunen.

Deze ‘poppen’ worden op het New Life Center gemaakt om de Thaise zeden politie te helpen om kinderen die seksueel misbruikt zijn. Aan de hand van deze poppen vertellen zij hun verhaal.

Ik kreeg een prachtig schilderij van mijn goede vriendin Kit Ripley. Via muziek en art therapie helpt ze de meisjes uit de prostitutie hun trauma’s te verwerken.

Joseph en Jasmine zetten zich, via Wheels for the World, in om gehandicapte Thaise jongeren te helpen vanuit dit ziekenhuis. Geweldig stel! Wheels for the World is onderdeel van Joni and Friends, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor minder valide mensen. Daarvan zijn er 1 miljard op deze wereld. Ik vind het mooi om internationaal bestuurslid te mogen zijn van deze organisatie.

Duizenden rolstoelen vinden, via het distributie centrum in Noord Thailand, de weg naar de minder valide Thai’s die zelf een rolstoel niet kunnen betalen.

 

Deze moeder heeft zojuist een rolstoel gekregen voor haar zwaar gehandicapte dochter.

 

 

In dit olifanten rescue center even een olifant aan de tand voelen, ze worden hier goed opgevangen en beschermd..

De snelste manier om je in Bangkok voort te bewegen is per scooter.

 

In Thailand voor een bezoek aan diverse projecten van mijn Goede doelen Stichting, New Life Holland Aid. Doel van de stichtingen is om langdurig financieel hulp te bieden om zo zorg te dragen voor continuïteit. Maar ook goed om te zien wat er gebeurt. Een indrukwekkende ervaring.