Podcast

Jan van den Bosch stoort zich aan ‘coronaminister’ Hugo de Jonge – CIP Podcast

Demissionair minister Hugo de Jonge is in deze coronatijd slecht bezig volgens ondernemer en presentator Jan van den Bosch. “Het lijkt erop dat het RIVM het kabinetsbeleid bepaalt en er niet naar de belangen van ondernemers wordt gekeken”, vertelt hij in de CIP Podcast.

“Ik heb een kantoor in Israël. Daar is inmiddels de helft van de bevolking gevaccineerd. Er ontstaat steeds meer groepsimmuniteit en zestigplussers kunnen meer en meer leven. En wij hebben nog maar één miljoen mensen kunnen vaccineren? Dat had vele malen beter gekund als een ondernemer in plaats van een ambtenaar op de post van De Jonge had gezeten. Naast een gezondheidscrisis is er ook een economische en psychologische crisis en daar wordt te weinig naar gekeken!”

Tegelijkertijd nemen Wopke Hoekstra (Financiën), Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Bas van ’t Wout (Economische Zaken) het in kabinetsvergaderingen wél op voor ondernemers. Van den Bosch: “Dat klopt, maar ze worden overschaduwd door die andere vleugel. Het land zal op een gegeven moment weer open moeten. En dan moeten we leren leven met corona.”

Jeffrey Schipper van het Christelijk Informatie Platform interviewde mij spontaan over Hugo de Jonge, Donald Trump, Joe Biden en nog veel meer. Je hoort het in deze podcast. Klik op onderstaande link.