Mercy Ships Benin, Afrika

Dit is Zachael, zijn handen stonden helemaal krom, hij kon ze niet gebruiken. Na de eerste operatie kan hij zijn handen weer bewegen. Er worden verder reconstructieve operaties uitgevoerd.

 

Adjo is een dappere moeder, ze had een enorm gezwel en was een outcast in haar omgeving. De grote tumor werd verwijderd en nu kan ze met kleine Daniel weer het leven tegemoet.

 

Josue is naast manager van het cafetaria aan boord van ons schip (met 500 vrijwilligers) ook iemand die patiënten opbeurt. Hij gaat deze zomer als de Africa Mercy voor onderhoud in Las Palmas is, op La Draille werken.

Corne is één van mijn helden, hij gaf zijn topbaan op in het ziekenhuiswezen en is nu hoofd van het varende ziekenhuis. Hij woont aan boord met zijn gezin. Geen gemakkelijk leven.

In april was ik voor een internationale bestuursvergadering op de Africa Mercy, het grootste varende ziekenhuis ter wereld voor de armste van de armen. Duizenden kinderen, jongeren en ouderen worden aan boord geholpen door de 500 vrijwilligers. Van grote medische ingrepen tot tandheelkundige zorg, gratis en voor iedereen. Als altijd raakt het mij diep als ik aan boord ben en de patiënten ontmoet die nieuwe hoop en een nieuw leven krijgen.