Mercy Ships

De Africa Mercy is het grootste varende ziekenhuis dat zorg verleent aan de allerarmsten in Afrika. Het schip wordt bemand met 600 vrijwilligers; artsen, chirurgen, verpleegsters, ondersteunend en maritieme medewerkers. Het is indrukwekkend om te zien dat we bijna 1 miljoen operaties hebben mogen verrichten op onze varende ziekenhuisschepen. Ik ben dankbaar dat ik als bestuursvoorzitter van Mercy Ships Nederland en vice voorzitter Mercy Ships International mag bijdragen aan dit geweldige werk. Het heeft mijn hart, het heeft mijn compassie en liefde. En dat deel ik met velen.

 

Op 28 november was er een Charity Dinner van Mercy Ships in Rotterdam. Met een veiling voor het goede doel. Dat bracht ruim €25.000 op. Onder andere een mooi schilderij van Wilma Veen werd geveild.

Begin december was ik in Washington voor een internationale bestuursvergadering van Mercy Ships. Met de komst van het nieuwe schip, de Global Mercy (2.5x zo groot als de Africa Mercy), is het nodige om over te vergaderen. Maar we zijn ook heel blij met de uitdaging van ons nieuwe schip wat bemand gaat worden door bijna 1100 vrijwilligers. En de Global Mercy zal ook een varend opleidingsschip worden voor onder andere Afrikaanse geneeskundestudenten en medici.