Koninklijke onderscheiding

De uw vertrouwde presentator Jan van den Bosch heeft een hoge Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen! Dit is een bijzondere en unieke gebeurtenis, waarvan Hour of Power u graag op de hoogte wil stellen. Afgelopen donderdag 29 april ontving Jan in Schouwen-Duiveland zijn Koninklijke onderscheiding: ridder in de orde van Oranje Nassau. “Ik had dit nooit kunnen dromen. Dit is echt fantastisch. Ik ben erg dankbaar dat deze eer mij ten deel valt. Graag wil ik deze eer teruggeven aan God”, aldus Jan van den Bosch.

Jan ontving zijn onderscheiding ‘vanwege zijn activiteiten gerelateerd aan de (voormalige) hoofdfuncties en voor diverse hulporganisaties’. Zijn werkzaamheden voor Hour of Power zijn hier een belangrijk onderdeel van. Wat Jan nog meer heeft gedaan? Dat hebben wij voor u op een rijtje gezet.

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werkte Jan van den Bosch als programmamaker bij de EO. Jan is tevens medebedenker van de EO-jongerendag. Daarnaast richtte hij de jongerenorganisatie EO-Ronduit op. Verder organiseerde hij jongerenreizen. Vanuit die reizen heeft Jan van den Bosch een reisorganisatie opgericht. Deze is later onafhankelijk van de EO gaan functioneren onder de naam Beter-uit Reizen. Een deel van de winst is bestemd voor charitatieve doeleinden. Jan van den Bosch adviseert organisaties met ideële doelstellingen, zoals Hart voor Kinderen, Henri Nouwen Foundation, Joni and Friends International Disability Center, Stichting Logos. Al meer dan tien jaar zet Jan zich in als vrijwilliger voor Hour of Power, de grootste tv-kerkdienst wereldwijd. Hij is sinds jaar en dag de presentator van Hour of Power in Nederland, een programma dat wekelijks te zien is op zondagmorgen op RTL5.

Bron: Hour of Power | www.hourofpower.nl

Jan ontving zijn onderscheiding ‘vanwege zijn activiteiten gerelateerd aan de (voormalige) hoofdfuncties en voor diverse hulporganisaties’. Zijn werkzaamheden voor Hour of Power zijn hier een belangrijk onderdeel van. Wat Jan nog meer heeft gedaan? Dat hebben wij voor u op een rijtje gezet. Bron: Hour of Power