Hour of Power vierde haar duizendste uitzending: bekijk de mooiste fragmenten

Bijna twintig jaar geleden, op eerste paasdag 4 april 1999, zond Hour of Power voor het eerst uit op RTL 5. Jan van den Bosch, voorzitter en presentator van Hour of Power herinnert zich nog goed het moment dat daaraan voorafging.

Van den Bosch: “Ik werd wakker gebeld om drie uur ‘s nachts door ds. Robert Harold Schuller. Hij vertelde mij met klem dat Hour of Power ook op de Nederlandse televisie moest komen. Zijn wens werd versterkt door de warme band die hij met Nederland had door zijn Hollandse wortels.’’ Niet lang daarna was de eerste uitzending een feit.

Hour of Power begon jaren geleden als drive-in kerk in Amerika, een initiatief van ds. Robert Harold Schuller (1926 – 2015). Vandaag de dag heeft kleinzoon Bobby Schuller het stokje overgenomen en worden veel mensen over de wereld bemoedigd door de boodschap van Gods liefde die Hour of Power wekelijks uitzendt. In de afgelopen jaren ontving Jan van den Bosch talloze gasten. Zij vertelden hun geloofsverhaal op de inmiddels fameuze gele bank.

Jubileumuitzending
Voor de duizendste uitzending maakte Hour of Power een selectie uit al deze gasten en zij vertellen hoe het nu met hen gaat. Zo ontving Jan van den Bosch de oprichters van de Voedselbank in Nederland: Sjaak en Clara Sies. Voor hen was de uitspraak van ds. Schuller “If you can dream it, you can do it” de directe aanleiding om de Nederlandse Voedselbank op te richten.

Met KRO-coryfee Leo Fijen blikt Van den Bosch terug op het gedachtegoed van Henri Nouwen dat van grote betekenis is geweest voor velen; ook voor Hour of Power.

Ex-crimineel Johan Toet – wiens verhaal vorig jaar door bijna een half miljoen mensen werd bekeken – vertelt wat de uitzending met hem heeft gedaan. Zo ook Marco van den Berg wiens leven jaren geleden veranderde, doordat hij op een willekeurige zondagmorgen met een kater op de bank aan het zappen was.

De 1000e aflevering van Hour of Power. Wat heb ik een mooie reacties gehad. Honderden! Ik ben er stil van. Geniet mee van een aantal fragmenten van de 2 uur durende uitzending.