Hour of Power oktober 2017


Eric Botteghin is stervoetballer bij Feijenoord. Samen met zijn vrouw Melina vertelt hij over zijn leven, over voetbal en over zijn geloof. Ik was verbaasd hoe bescheiden, en bijna verlegen, deze topvoetballer is. Eric en Melina zijn enorm innemende mensen. Leuk detail: ik heb met hem in mijn tuin gevoetbald. Het werd 1-0 voor mij, daar ben ik best een beetje trots op! Zie filmpje op mijn Facebook.


Hanne de Vries is een hart en nieren musicus. Hij wordt ook wel “Mr. Gospel” genoemd. Hij bracht 4 cd’s uit en was de leider van de samenzang op o.a. de EO Jongerendag en Opwekking. Wat een innemende musicus en op de bank bij mij zingt hij voor de kijkers.


Als jonge vrouw komt Brenda Toet in aanraking met een wereld van mannen, geld, drugs en drank. ‘Deze schijnwereld is een zwarte bladzijde in mijn leven’. In dit interview vertelt ze ontroerd dat God kan herstellen wat kapot is.


Op Urk deed hij alles wat God verboden had. Zijn huis veranderde in een drugsfabriek. Maar door zijn cocaïne verslaving belandde hij op straat. De 22-jarige Jacob Buter vertelt over de veranderingen in zijn leven. Quote: ‘Drugs was mijn maatje en daardoor had ik schijt aan alles!’


Robert van Harten is commandant van de school voor de militaire luchtverkeers- en gevechtsleiding. In een wereld van geweld en oorlog praat ik met Robert over vrede.

Voor het veel bekeken Hour of Power (dat wordt uitgezonden op zondag uitgezonden op RTL5 van 8:00-9:00 uur, van 9:00-10:00 uur en op Family 7 om 17:00 uur) heb ik een aantal boeiende gesprekken mogen opnemen. Van Feijenoord's topvoetballer Eric Botteghin tot Jacob Buter, een Urker die het verkeerde pad op ging. Altijd weer verbaas ik mij over de mooie verhalen. Inmiddels heb ik 950 interviews/uitzendingen achter de rug...