Een boek over mijn leven

Enkele weken geleden verscheen het boek ‘Globetrotter met een missie’. Op de achterzijde staat: vaak wordt het beeld van de succesvol ondernemer en enthousiaste tv-persoonlijkheid, Jan van den Bosch, gekleurd door de buitenkant. Dit biografische portret gaat echter dieper en vertelt het verhaal van een kwetsbare man, vol uitersten.

 

Het duurde even voordat ik wilde meewerken aan dit boek. Je moet immers veel van jezelf laten zien en je kwetsbaar opstellen. En dat was niet makkelijk. Heel mooi vind ik dat in het boek veertig vrienden van mij vertellen hoe ze naar mij kijken. Van Jeroen Pauw tot Henk Binnendijk, van Jan-Peter Balkenende tot Kees van der Staaij en van Franca Treur tot Gor Khatchikyan. Van de uitgever begreep ik dat het boek een bestseller is. Als ik met het boek harten kan raken, dan ben ik erg blij want de hemel geeft, wie vangt, die heeft. Dat is mijn lijfspreuk.

Ik ontvang het eerste exemplaar bij de presentatie in de kerk naast mijn huis. Wat een mooie bijeenkomst.

De boekpresentatie in de Oudshoornse kerk.

Uit het Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/alphen/duizendpoot-jan-van-den-bosch-krijgt-biografie-voor-zijn-70ste-verjaardag-er-zijn-weinig-mensen-als-hij~ade7291d/