Afscheid bestuursvoorzitter Mercy Ships Holland

Op vrijdag 8 december heb ik afscheid genomen als bestuursvoorzitter van Mercy Ships Holland, maar ik blijf wel aan als International Vice-voorzitter van Mercy Ships. Mijn betrokkenheid bij Mercy Ships gaat terug tot het allereerste begin in 1978, toen ik Don Stephens ontmoette. Zijn droom was om een varend ziekenhuis te realiseren en had nog 130.000 dollar nodig om dit te verwezenlijken. Dankzij de steun van de EO, waar ik destijds werkte, kon dit bedrag worden gefinancierd. Mede met dit geld werd het eerste schip, de Anastasis, aangekocht.

Wat ik destijds op dat schip zag, waren talloze mensen, waaronder kinderen, die leden aan ernstige medische aandoeningen. Het was aangrijpend om met eigen ogen te zien hoe waardevol het is om mensen toegang te bieden tot hoogwaardige medische zorg. Deze ervaring heeft mijn hart diep geraakt. Nu, 45 jaar later, blijf ik elke keer weer diep ontroerd door de missie van Mercy Ships.

De visie van Mercy Ships is om ziekenhuisschepen in te zetten om levens te veranderen en landen te dienen. Ze streven ernaar het voorbeeld van Jezus te volgen, en hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen.
Meer informatie over Mercy Ships