Biografie

EO en Ronduit Club

Jan van den Bosch studeerde o.a. “Massamedia en communicatie” aan het Queens’ College in Cambridge. Daarnaast studeerde Van den Bosch “zending en theologie” aan het All Nations Christian College te Hartfordshire in Engeland. In 1974 startte hij de Ronduit Club, de jongerentak van de Evangelische Omroep. 25 jaar was hij grotendeels hoofd van de afdeling jongerenprogramma’s. Zo nam Van den Bosch het initiatief voor de EO jongerendag, welke hij presenteerde van 1975 tot  1991. In deze periode, tot 1999, presenteerde hij talloze tv- en radioprogramma’s en maakte hij meer dan 400 documentaires in het buitenland.

CEO en andere functies

Momenteel is Van den Bosch CEO en eigenaar van High Flight International Holding, een koepelorganisatie voor onder meer Beter Uit reizen, the Company Media Producties en reisorganisaties binnen en buiten de Europese Unie. Van den Bosch neemt plaats in diverse besturen van (internationale) organisaties. Ook presenteert Van den Bosch wekelijks het tv-programma “Hour of Power” Nederland. In dit programma ontvangt hij Nederlandse gasten die hij interviewt over wat het christelijk geloof voor hen betekent. In 2008 kwam het jubileumboek van Hour of Power uit met als titel “Zonder geloof kan ik niet functioneren”.

Biografie

 

Ter ere van de 70ste verjaardag van Jan werd het boek: Jan. Globetrotter met een missie uitgebracht. Als geen ander weet interviewer Jeannette Coppoolse de ziel te raken. Naast het biografische verhaal bevat het boek talrijke foto’s uit het leven van Jan van den Bosch en delen ca. 40 vrienden en/of bekenden van Jan uit binnen- en buitenland een persoonlijke herinnering, zoals Kees van der Staaij, Franca Treur, Jan Peter Balkenende, Jeroen Pauw, Arie Boomsma, Bobby Schuller en vele anderen.